Antons nøtt

Last ned Antons Nøtt som PDF her

Vi forflytter oss 20 år fram i tid til år 2037. Klubben vår arrangerer KM Stafett og mange er spente på hvordan det skal gå i seniorklassen for herrer. Her stiller fire av de beste stafettlagene i landet opp (Freidig, Frol, NTNUI og Trollelg). De fleste husker fortsatt dramaet året i forveien da det bare skilte 20 sekunder mellom disse fire lagene, og ettersom lagene har fått startnummer etter fjorårs-plasseringen, har de fått startnumrene fra 1 til 4 i år.

De fire førsteetappeløperne heter Matteus, Markus, Lukas og Johannes med etternavnene Nordgård, Sørgård, Vestgård og Østgård. VOK har som alltid lagt inn godt med gafling slik at de fire favorittlagene har fire ulike førsteposter (et søkk, en stein, ei myr og en skrent).

Til slutt viser det seg at det blir nesten like jevnt og spennende som året før og at det er de samme fire lagene som tar de fire første plassene (men ikke nødvendigvis i samme rekkefølge).

Kan du ut fra følgende opplysninger finne ut fornavn, etternavn, klubb, førstepost og sluttplassering til hver av disse fire karene?

 

 

———————-         ———————-         ———————        ———————

———————-         ———————-         ———————        ———————

———————-         ———————-       ———————          ——————–

———————-         ———————-       ———————          ———————

———————-       ———————-           ———————        ———————

  1. Hverken Lukas eller Freidigløperen (som endte på plassen bak ham i fjor) heter Sørgård, som til slutt blir nr. 2 i årets stafett.
  2. Laget med startnummer 3 må ta til takke med 4.plassen i år.
  3. Østgård har førsteposten sin på ei myr.
  4. Laget som havner på 3.plass har ikke Matteus på 1. etappe, og de har høyere startnummer enn det laget som har søkket som første post.
  5. Laget som har skrenten som første post ender på toppen av pallen, men de har ikke Nordgård (som ikke har startnummer 2) på første etappe.
  6. Vestgård løper 1. etappe for Trollelg, og har høyere startnummer enn Johannes, som har førsteposten sin ved en stein.
  7. Markus sitt lag har lavere startnummer enn Frol.

 

Send besvarelsen til anton@origokart.no senest 1. mars 2018!

Related posts