SYKKELTURORIENTERING 2016

Last ned kartet her.

Last ned info og klippekort her.

 

Årets sykkelturorientering består av 10 poster som står ute fra 14.mai til 25.september. Bruk kartet for å finne fram. Postene er orange / hvite plater. Klippetang for kvittering i rubrikkene bak på denne info er festet til postplata. Klipp i den ruta som markerer nr. på den posten du er på. Skulle klippetang mangle, noter kodebokstavene som står på plata.

I år har vi lagt opp til to runder. En langtur rundt Leksdalsvatnet + en kortere runde om Stiklestad, Volhaugen og Fleskhus. Kortrunden har til dels fine gang– og sykkelveier. Runden rundt Leksdalsvatnet fra Verdalsøra er ca. 4,4 mil. Noe grusvei på vestsida, ellers asfalt. Leksdalsvatnet har en strandlinje på ca. 35 km. og en overflate på 20 km2. Største dyp er på 20 m. Dette er Verdals drikkevannskilde fra 1982, men benyttes også både til fiske, bading, ski, skøyter, kaiting mm. Inntakssonen i sørenden av vannet har restriksjoner med tanke på bading og bruk av motorbåt.

 

Her er en beskrivelse av postplasseringene:

1: Svartbekken, Haukå:Post ved rasteplassen. Haukåbyggin samarbeidet i tidligere tider både med sparbygger og leksdalinger. I den tid var det mer hensiktsmessig å ta seg fram over vatnet enn langs land. Så sent som 1940 brukte innbyggerne i Haukå til dels å ro eller kjøre på isen til Vistvik eller Hallem når de skulle på Øra eller til kirka.

2: Kommunegrensamellom Verdal og Steinkjer. Posten står ved skiltet.

3: Figga: Posten står ved infotavla på rasteplassen før brua.

4: Lundselva: Post ved brua. Elva het tidligere Leksa, derav navnet på vatnet. Her tar veien av til Marka skistadion hvor du finner noen av årets turoposter.

5: Hallemsmarka: Posten står ved starten på stien som går inn i gravfeltet. Dette er et av de største gravfelt i Verdal og N-Trøndelag med omkring 80 gravhauger. Funn her er datert til eldre og yngre jernalder.

6: St. Andreas kirkested: Posten står ved infotavla til St. Andreas. Alteret her ble bygd i 1999 og har et Andreaskors på fronten. Gården Haug er flere ganger omtalt som kongsgård. Allerede i 1267 er det omtalt en kirke her. Omkring 1500-tallet gravde elva slik at murene raste ut. Noen av steinene ble senere brukt til tilbygg til Stiklestad kirke.

7: Stiklestad kirke:Bygd fra ca. 1150 -1180 og er Verdals eldste kulturbygning. Senere påbygd. Posten står i nordøstre hjørne av kirkegården ved parkeringsplassen.

8: Volhaugen grendehus: Posten står ved uthuset. Grendehuset ble bygd i 1907 for skole til Volhaugen krets. Det ble delvis finansiert av penger tenkt til bedehus, og har derfor tidligere også fungert som dette. Siste klasse avsluttet sin folkeskoletid her i 1964. Huset er restaurert flere ganger, og i 1999 ble navnet endret fra bedehus til grendehus.

9: IBAS, Fleskhus: Posten står på venstre side av veidelet oppe ved IBAS. Innherred Helseheim var opprinnelig institusjon for tuberkulosepasienter, bygd i 1935/36. Fra juni 1962 til november 1988 har stedet fungert som etterbehandlingsavdeling for Sykehuset Levanger. Nå leiligheter + varmebasseng /fysioterapi.

10: Fugltårnetved elvepromenaden, Kåra.

 

Vis respekt for privat eiendom. Dyrka mark er forbudt område!

 

Har du klippet på alle postene kan du sende inn klippekortet til:

Magnhild Kvaal, Sognan 11, 7655 Verdal, senest innen 1. oktober. Husk å føre på navn og adresse. Får du lyst til å prøve vårt ordinære turorienteringstilbud, kan du kjøpe dette i sportsbutikkene på Verdalsøra.

Hvis du er i knipe mht merkekrav, gir fullført Sykkelturorientering 5 ekstrapoeng til det ordinære turotilbudet.

Spørsmål kan rettes til: Magnhild Kvaal, tlf. 94787415 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mer info om Verdal orienteringsklubb og turorientering på våre nettsider: www.verdal-ok.neteller på vår facebookside, Turorientering i Verdal.