Bli medlem

VELKOMMEN TIL VERDAL ORIENTERINGSKLUBB (VOK)

Vi vil med dette ønske velkommen til o-gruppa vår. Vi håper du vil trives både i VOK og med orienteringsidretten! O-gruppa har ca. 170 medlemmer i alle aldre, og på alle nivåer. Her kan du være med enten målet ditt er å løpe fort i skogen (og kanskje vinne konkurranser) eller du ønsker å nyte fine turer (og kanskje noen blåbær) i skogen.

I løpet av året arrangerer klubben mange treninger og noen konkurranser. I tillegg reiser vi på samlinger og løp sammen. Det koster kr. 500 for familie. For enkeltpersoner koster det 250,- for voksen og 150,- for barn å være medlem av klubben. 

For å bli medlem, sender du en epost til medlem@verdal-ok.net, med Navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato, epost. Du vil etterhvert motta en epost med kontigentfaktura, samt en epost fra idrettsforbundet for å godkjenne medlemskapet. 

Alt du trenger å vite om aktiviteten i klubben, finner du på klubbens hjemmeside; www.verdal-ok.net, eller klubbens facebook gruppe “Verdal OK treninger” eller ta kontakt med:

Leder: Arne Espen Dillan, 91839989

Leder Sportslig: Ole Morten Frøseth

Vilt, vakkert og rått!

Sånn beskrives orienteringsidretten! Orientering handler om å ta seg fram gjennom terrenget ved hjelp av kart og kompass. Orientering er litt som en ”skattejakt” der du skal finne poster ”gjemt” i skogen. Det er en spennende og fartsfylt idrett som gir mange flotte naturopplevelser!

I terrenget henger det postskjermer som er hvite og oransje. Postene du skal finne er merket av på kartet ditt. På hver post stempler du med en liten databrikke som kalles EKT for å vise at du har vært på posten. EKT står for ”elektronisk kvitterings- og tidtakingssystem”. Postene skal tas i riktig rekkefølge. Den som bruker kortest tid på å ta alle postene, vinner. På orienteringsløp finnes det løyper i forskjellige lengder, aldersklasser og nivåer.

Orientering er i hovedsak en individuell idrett. Det betyr at det ikke er noen ”reservebenk”!! Det er også en sosial aktivitet der du vil lære å kjenne mange mennesker som alle har det til felles at de er glad i natur, fart og spenning!

Aktiviteter i klubben

Gjennom hele orienteringssesongen arrangerer vi klubbløp i lokalmiljøet. Det største arrangementet vårt er Bygdakampen. Det er en massemønstring i alder og ambisjonsnivå. For de yngste ( 10-13 år) er det o-trolleiren årets høydepunkt. Da er det barn fra hele fylket som møtes for å bli kjent, leike seg og lære mer om orientering. Årets høydepunkt for de eldre ( 14-16 år) er Hovedløp og landsleir. Denne aldersgruppen har også mulighet til å delta på Nord-Trøndelag orienteringskrets sine samlinger.

TurOrientering er et annet tilbud som VOK har. Det er alle tiders for trim- og familie.

Som avslutning på sesongen har vi hatt en klubbtur til Østersund for deltagelse i Loffelunken og Elgjakten.

Vinteren er en rolig periode når det gjelder løp. For å holde formen og miljøet har vi innendørs trening. Vintertreninga er variert med alt fra styrketrening via ballspill og ikke minst O-teknisk trening.

Skihytta

VOK har en egen klubbhytte. Her har klubben også annen aktivitet som møter og dugnadsarbeid. Hytta ligger i Volhaugen.

Utstyr

For å løpe orientering trenger du et kompass. Det finnes mange typer kompass, så spør gjerne om råd hva som passer best for deg! Kompass kan kjøpes på store o-løp, i sportsbutikker eller bestilles på www.idrettsbutikken.no under ”orientering”.!

Orienteringssko er løpesko med små pigger. Disse gir et godt grep når du løper i skogen. Disse kan kjøpes på store o-løp og i noen utvalgte sportsbutikker. Orienteringssko er bra å ha, men er ingen ”must” så lenge du løper nybegynnerløyper.

VOK har egen klubbdrakt og løpsdrakt. Den gir klubbfølelse og er i tillegg praktisk å løpe i.

EKT-brikke er en stemplingsbrikke som du trenger når du løper konkurranser. Det er mulig å låne brikke av klubben, men det er mest praktisk å eie sin egen. Denne kan kjøpes hos materialforvalter eller bestilles på www.idrettsbutikken.no under ”orientering”

Dugnad, fellesinnsats og fellesmøter

Klubben vår er en frivillig organisasjon som krever innsats fra alle medlemmer. Vi arrangerer dugnad på skihytta hvert år. Drifta av skihytta er også basert på dugnadsarbeid.

VOK arrangerer en del løp gjennom sesongen. Her trengs det hjelp til løypelegging, start og mål, drikkepost osv.

Et lite ord til de foresatte…

For barnet kan det være fint om du innimellom har tid og mulighet til å bli med på treninger og o-løp. Har du lyst, er du velkommen til å begynne å delta. Selv for ”eldre” nybegynnere finnes det nybegynnerklasser og kondisen trener du raskt opp!

Lykke til som orienteringsforesatt! Vi håper du vil trives i klubben vår og at også du får mange fine (natur)opplevelser!

Orientering er idrett for deg som liker:

  • Å få 100% spilletid
  • Tøffe og varierte utfordringer
  • Å velge din egen vei
  • Oppholde deg i natur og friluft
  • Farte rundt om kring
  • Treffe gamle og nye fjes

 Velkommen til Verdal O-klubb

 Ta kontakt med:

Leder: Arne Espen Dillan, 91839989

eller

Leder Sportslig: Ole Morten Frøseth, 99599839