O-karusell 2020

Årets o-karusell består av sju løp fordelt utover sesongen. Løpene er også fordelt på forskjellige kart og på de ulike løpstypene vi har.

Formålet med løpene er å gi et godt tilbud til alle, her skal både konkurranseløpere, trimmere og nybegynnere føle seg velkommen. Ta godt imot nye som vil prøve seg. Alle velger selv hvilken løype de skal delta i. Trimmere og nybegynnere velger selv, som på Bygdakampen, om de vil ha tidtaking. Alle som deltar på minst 5 av 7 løp, gjør seg fortjent til en fin sesongpremie! Alle som får deltakerpremie, er i tillegg med i trekningen av to gavekort, et for alle opp til og med 16 år, og et for de som er eldre. Arrangørjobb teller som deltakelse.

For de som løper på tid, kåres det i tillegg klassevinnere. Det konkurreres i følgende klasser: D og H-16, D og H 17-49, D og H50-. Poengberegningen er basert på at vinner i hver løype får 100 poeng i den lengste løypa, 80 poeng i den mellomste løypa og 60 poeng i den korteste løypa. De øvrige fullførte deltakere på tid får 1 poeng i fratrekk pr prosent de er unna vinnertida i sin løype. Denne poengberegningen er laget slik at løpere i samme aldersklasse ikke trenger å løpe samme løype. Lengre løype gir grunnlag for flere poeng. Alle deltakere får 1 deltakerpoeng, inkludert arrangør. ​Husk å registrere arrangør i brikkesys som “Deltatt”.
Rankingen oppdateres på Eventor fortløpende etter hvert arrangement og publiseres på hjemmesiden, når rankingfører/tidtaker Ole Morten får overlevert Brikkesys PC fra arrangør.

Følgende løp inngår i årets O-karusell:

-SE TERMINLISTE-

Nybegynnerløypa kalles ”Råtass” og skal utformes på en spennende måte. Vi ønsker at opplegget blir mer preget av flere runder eller stjerne som er innom samlingsplass (må

selvfølgelig tilpasses terrenget). Der det er mulig kan det godt være en post f.eks i vann (selvsagt under trygge forhold). Det kan også være forskjellig vanskegrad på opplegget slik at de kan velge hvor langt og hvor vanskelig det skal være (f.eks to opplegg, Råtass og Råtass Ekspert). Ta gjerne kontakt med Gunhild eller Ole Morten om det er noe du lurer på.

Veilederheftet Riktige løyper for barn og ungdom fra NOF skal brukes. Det finnes her: http://www.orientering.no/media/filer_public/02/d9/02d9ce53-d416-492a-a796-a5864cd1559 0/nof_riktige_loyper_for_barn_og_ungdom_2016.pdf

Type løyper som skal legges til de ulike løpstypene:

Sprint Råtass Kort

1,5-2 km

2,5-3 km
Mellomdistanse Råtass Trimløype 2,5-3 km (C-nivå) 2,5 km (B-nivå) 4 km (A-nivå)
Langdistanse Råtass Trimløype 2,5-3 km (C-nivå) 3 km (B-nivå) 5 km (A-nivå) 8 km (A-nivå)
Ultralang Råtass, gjerne litt lenger Trimløype 3-4 km (C-nivå) 5 km (B-nivå) 8-9 km (A-nivå) 13 km (A-nivå)
Ranking poengskala 1p 1p 60p 80p 100p

Det skal benyttes EKT til tidtaking. Etter løpet skal resultater lastes opp til resultater i Brikkesys. Så raskt som mulig etter løpet skal Brikkesys PC leveres til Ole Morten slik at resultater kan legges ut på hjemmesida og Eventor. Deltakere uten tid skal også være med på resultatlisten for å få sine deltakerpoeng i rankingen.

Startkontingent er kr 50. Løpere som tilhører klubben og er 16 år eller yngre starter gratis. VIPPS-konto: 107347 (Verdal orienteringsklubb). Løpsrapportskjema skal fylles ut etter hvert løp det er mottatt kontanter på, dette ligger sist i dette dokumentet, samt på VOK sin nettside.

For å skape en fin og sosial ramme rundt løpene, skal det være løperdrikke til alle og salg av kaffe og (sjokolade)kake. Kaffe kr 10, kake kr 20 og saft er gratis. I tillegg skal det opp start- og målseil, råtassbanner og VOK-vimpel. Dette befinner seg i en egen kasse som hentes hos materialforvalter.
Løpene skal annonseres i Innherred dagen før. Det ​skal​ da opplyses om at løpet inngår i O-karusellen, og hvilket nummer av karusell-løp det er. Det skal også stå at det er tilbud om både nybegynner, trim og ranking. I tillegg vil løpene bli ”annonsert” på hjemmesida. Det skal stå tydelig i annonsen hvor det merkes til løpet fra, husk at vi har fått mange nye i klubben som ikke er så kjent med hvor karta våre er. Legg til googlemaps-markering på hjemmeside og facebook.